Orangebikes Alpine6 – De första reflektionerna

By 14 mars, 2017Ambassadörer
_17A0262

Orange Alpine6 – Ett intryck utan dess like

Jag har cyklat på många cyklar i alla möjliga utföranden. Under mina år som aktiv tävlingscyklist har jag stött på allt från trialcyklar till racercyklar och det gemensamma för alla cyklar är att de ger ett unikt intryck. Första gången jag stod på en trialcykel insåg jag att jag var fast. Det tog 10 år innan den kärleken svalnade, därefter tog endurocyklingen över! Mer fart och mer adrenalin var det jag strävade efter och det var precis det enduro kunde ge mig.

Jag har rest hela landet runt och tävlat på mina olika cyklar och jag har fått många olika intryck under dessa år, både från mina egna samt andras. Men en sak är säker, jag aldrig fått ett så förtroendegivande och samtidigt lekfulla intryck som när jag körde de första rundorna på min Orange Alpine6.

Det går att köra fort och det går att köra riktigt fort. När jag verkligen trycker på nedför stökiga partier på min Orange så känns det som att det går fort, men när jag senare kollar på min GPS-logg så inser jag att det har gått riktigt mycket fortare än vad det har känts som! Cykeln ger helt enkelt förtroende utöver det vanliga och sväljer stötarna så väl så att det känns som man kör på jämn mark. Helt otroligt! Fjädringen känns rapp och aktiv, vilket måste ha att göra med single pivot upphängningen. Det är inte massa krångliga länkage som ger en svampig känsla utan dämparen får jobba direkt mot stötarna som underlaget ger. Jag har kört och testat de flesta typerna av länkage, men denna överraskar i särklass mest!

En otrolig maskin är vad Alpine6 är! Jag ser fram emot att få utmana mig själv i den kommande tävlingssäsongen och att samtidigt få visa de andra vad en Orange kan göra när den pressas hårt.

Jag är så galet taggad!

Martin Petrén

Text: Martin Petrén
Bild: Markus Holm/ Amplifyphoto